Notulist / administratief medewerker 

Iedere dinsdagmiddag komt het kernteam online bij elkaar. Voor deze meetings zoekt het kernteam een vlotte notulist. Zet jij gesprekken om in actiepunten en zorg jij er graag voor dat iedereen scherp blijft? Vind je het daarnaast niet vervelend om facturen te versturen en de administratie hiervan bij te houden? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven. 

 
Voor deze functie zoekt het kernteam één persoon, die zich +/- 2,5 uur per week kan inzetten. 

Lid werkgroep Inhoud: samensteller programma Netwerkconferentie / Spilgenoten

Wil jij meedenken over het inhoudelijk vormgeven van de events van Spil in de Wijk? Heb je een breed netwerk binnen je werkveld, dat je graag wilt inzetten bij de invulling van het programma? In het voorjaar worden de sessies van de Netwerkconferentie samengesteld door de werkgroep Inhoud, in het najaar buigen zij zich over de invulling van het webinar.

Voor deze functie zoekt het kernteam drie personen, die zich ieder +/- 3 uur per week kunnen inzetten.

Spilgenoten 

Interactief webinar | donderdag 20 oktober 2022 | Live vanuit Heerlen
Thema: "verward gedrag in de wijk" | 14.00 uur - 15.15 uur

"Veiligheid doen we samen, toch?" 

Al snel na de conferentie van 2019 was het kernteam, mede naar aanleiding van de vele reacties, het er over eens dat het thema van 2020 veiligheid zou moeten zijn. Hoewel de conferentie in verband met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is verplaatst naar 2022, houden we vast aan het thema. 

Veiligheid is een basisvoorwaarde voor een leefbare buurt. We kunnen nog zó ons best doen met een bankje, een moestuin, een gezamenlijke maaltijd of een werkproject, maar als bewoners zich niet veilig voelen zal de leefbaarheid niet bloeien. En veiligheid stel je niet objectief vast: de cijfers kunnen dalen, maar zolang er nog één aanleiding is, nog één puntje donkerrood is, zullen bewoners zich niet veilig voelen. Daarom is veiligheid niet een extra camera, een opvallende zebra, een project achter de voordeur, een jongeren-helpen-ouderen project of een ontmoetingsavond. Nee, voor een veiligheidsgevoel moeten ál deze stukjes in elkaar moeten passen. Samen dus. Tijdens Spil in de Wijk 2022 besteden we aandacht aan al die verschillende stukjes veiligheid. 

Samen vooruit kijken 

Spil in de Wijk - netwerkconferentie | donderdag 30 juni 2022 | De Greswaren, Reuver

In 2022 staat er na twee jaar wachten eindelijk weer een netwerkconferentie in onze agenda! Naast voldoende mogelijkheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen met andere Limburgse Spillen, kun je een keuze maken uit ruim 30 sessies om kennis op te doen of nieuwe vaardigheden te leren. Naast de sessies is er ook weer een ruim aanbod aan Spil-X-talks rondom het thema van 2022 en wordt er uiteraard goed voor de inwendige mens gezorgd. 

Spil in de Wijk 
 netwerkconferentie 

>> donderdag 30 juni 2022 <<

Thema - "Leefbare wijken: samenwerken en veiligheid"

De Greswaren, Reuver

#SIDW2022

Wat kun je verwachten?

  • Ruim 30 (interactieve) sessies rondom het thema
  • Spil-X-Talks 
  • Voldoende mogelijkheden om te netwerken
  • Een heerlijke lunch
  • Afsluitende borrel


Tijdschema
08.30 - 09.15 > inloop
09.15 - 09.45 > opening
09.45 - 11.15 > ronde 1
11.15 - 11.30 > korte pauze
11.30 - 13.00 > ronde 2
13.00 - 14.15 > lunch
14.15 - 15.45 > ronde 3
15.45 - 17.30 > borrel

Locatie: de Greswaren te Reuver 

Op vijf minuten lopen van NS-station Reuver staat een prachtige oude fabriek: de Greswaren. Na een uitgebreide studie ‘Haalbaarheid Greswarenfabriek’ voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg heeft men dit gebouw verbouwd met een nieuwe functie. In de zelfstandige gemeente (Beesel) is de fabriek, waarvan de oudste delen dateren uit 1880, herbestemd naar vmbo-school 'BC Broekhin' met diverse andere functies die in de vorm van een partnership met maatschappelijke partijen zijn vormgegeven, waaronder een sociaal restaurant met dagbesteding. Een uniek project waar we graag met Spil in de Wijk te gast zijn!

Reserveer jouw plek!

Om de inhoud van de netwerk conferentie goed tot zijn recht te laten komen en om te voorkomen dat de organisatie en workshop houders overvraagt worden, is er voor het eerst een maximum aantal deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

Sinds 2020 werkt Spil in de Wijk samen met Yellenge: een applicatie waarmee je je niet alleen kunt aanmelden voor de netwerkconferentie en voor de verschillende workshops, maar die op de netwerkconferentie ook een belangrijke spil vormt voor interactie tussen workshophouders en deelnemers. Hierover later meer! 

Benieuwd wie zich al hebben aangemeld voor de netwerk conferentie? 

Spilgenoten

Op donderdag 20 oktober host Spil in de Wijk in samenwerking met Yellenge de eerste editie van Spilgenoten. Een online webinar met diverse sprekers en interactie met Spillen uit de provincie, die samen in gesprek gaan rondom het thema "verward gedrag in de wijk".