SpiLunch
één donderdagmorgen per maand | online via Teams
kennis delen, ervaringen uitwisselen en brainstormen
11.00 uur - 13.00 uur | Ruimte voor maximaal acht deelnemers
Informeel kennis delen: smakelijk!
Eén van de dingen die we in 2020 en 2021 collectief hebben geleerd is dat vergaderen op afstand prima werkt. Spil in de Wijk gaat nog een stapje verder: sinds begin 2021 organiseren wij een keer per maand een digitaal lunchmoment. Een informele pauze om ongedwongen in gesprek te gaan met collega's uit de hele provincie.
Schuif aan bij een van onze SpiLunches
Rondom een bepaald thema worden ervaringen gedeeld, goede ideeën uitgewisseld en wordt er gebrainstormd over oplossingen en mogelijkheden. Per lunch is er plek voor acht deelnemers.
De volgende lunches staan op de agenda voor 2025. Ben jij erbij?
#29: Donderdag 16-01-'25
Thema: community building met duurzaamheid als kompas
Tijdens deze lunch neemt gastspreker Séverine Louf (Stichting de Rollen) je mee in wat duurzaamheid nu eigenlijk is en waarom de ecologische opgaven niet los staan van de sociale en economische opgaven.
#30: Donderdag 20-02-'25
Thema: wijkplatforms en bewonersgroepen
Het aantal buurtorganisaties neemt ieder jaar af. De bewonersgroepen die gezamenlijk (eenmalig) een activiteit organiseren neemt echter toe. Wat werkt het beste voor een buurt en hoe faciliteer je dat als beroepskracht?
#31: Donderdag 20-03-'25
Thema: volkstuinen: de lusten en de lasten
De smalste tuinen van Limburg, Volkstuinen Dentgenbach en de Dorpstuin van Sociaal Centrum Eijsden: zomaar een greep uit het gezamenlijk groen in Limburg. Overal dezelfde missie, maar ook overal een ander beleid. Onder wiens verantwoordelijkheid vallen deze tuinen? En wat kun je doen indien er zich problemen voordoen? Deze lunch is speciaal voor alle betrokken beroepskrachten én bewoners met (potentieel) groene vingers.
#32: Donderdag 10-04-'25
Thema: invloed op beleid
Als wijkwerker zie jij als geen ander wat de échte behoefte is in jouw wijk. Hoe zorg je er als beroepskracht voor dat je mee mag denken en gehoord wordt op de beleidsvorming in de gemeente waar jij werkzaam bent?
#33: Donderdag 22-05-'25
Thema: kantoorplekken in de wijk
In steeds meer gemeentes ontstaan er Buurtkamers, met hier ook werkplekken voor beroepskrachten die werkzaam zijn voor de wijk. Ben je door te werken in zo'n buurtkamer ook meer zichtbaar voor bewoners? Werkt het, of is werken op een gezamenlijk kantoor met collega's uit andere buurten effectiever?