Hieronder vind je alle activiteiten die Spil in de Wijk dit jaar organiseert. Wil je een workshop geven tijdens onze netwerk conferentie of een SIDW on tour organiseren? Laat het ons weten!

SpiLunch

online kennis delen, ervaringen uitwisselen en brainstormen
11.00 uur - 13.00 uur

donderdag 21 oktober '21 
donderdag 18 november '21 
donderdag 16 december '21
donderdag 20 januari '22


Samen weet je zoveel meer dan alleen

Op de vraag waar Spillen de meeste behoefte aan hadden de afgelopen tijd was het antwoord vrijwel unaniem: persoonlijk contact. Daarom brengt Spil in de Wijk sinds begin 2021 Spillen uit de hele provincie samen tijdens de online SpiLunch. Rondom een bepaald thema worden ervaringen gedeeld, goede ideeën uitgewisseld en wordt er gebrainstormd over oplossingen en mogelijkheden. 

Terugkijkend op twee geslaagde SpiLunches nodigen we je graag uit voor de volgende lunches: ben jij erbij? 


#4: Donderdag 21-10-'21
Thema: weerstand vanuit de buurt

#5: Donderdag 18-11-'21
Thema: regels en beheer

#6: Donderdag 16-12-'21
Thema: bewoners naar de stembus bewegen: is dit een taak van een Spil?

#7: Donderdag 20-01-'22
Thema: werken met vrijwilligers

Spil in de Wijk 
 netwerk conferentie 

verplaatst naar >> 30 juni 2022 <<
De Greswaren, Reuver

#SIDW2022

"Veiligheid doen we samen, toch?" 

Al snel na de conferentie van 2019 was het kernteam, mede naar aanleiding van de vele reacties, het er over eens dat het thema van 2020 veiligheid zou moeten zijn. Hoewel de conferentie in verband met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is verplaatst naar 2022, houden we vast aan het thema. 

Veiligheid is een basisvoorwaarde voor een leefbare buurt. We kunnen nog zó ons best doen met een bankje, een moestuin, een gezamenlijke maaltijd of een werkproject, maar als bewoners zich niet veilig voelen zal de leefbaarheid niet bloeien. En veiligheid stel je niet objectief vast: de cijfers kunnen dalen, maar zolang er nog één aanleiding is, nog één puntje donkerrood is, zullen bewoners zich niet veilig voelen. Daarom is veiligheid niet een extra camera, een opvallende zebra, een project achter de voordeur, een jongeren-helpen-ouderen project of een ontmoetingsavond. Nee, voor een veiligheidsgevoel moeten ál deze stukjes in elkaar moeten passen. Samen dus. Tijdens Spil in de Wijk 2022 besteden we aandacht aan al die verschillende stukjes veiligheid. 

Wat kun je verwachten?

  • Ruim 30 (interactieve) workshops 
  • Spil-X-Talks 
  • Live opnames van verschillende SpilCasts
  • Voldoende mogelijkheden om te netwerken
  • Een heerlijke SpiLunch
  • Afsluitende borrel

Locatie: de Greswaren te Reuver 

Op vijf minuten lopen van NS-station Reuver staat een prachtige oude fabriek: de Greswaren. Na een uitgebreide studie ‘Haalbaarheid Greswarenfabriek’ voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg heeft men dit gebouw verbouwd met een nieuwe functie. In de zelfstandige gemeente (Beesel) is de fabriek, waarvan de oudste delen dateren uit 1880, herbestemd naar vmbo-school 'BC Broekhin' met diverse andere functies die in de vorm van een partnership met maatschappelijke partijen zijn vormgegeven, waaronder een sociaal restaurant met dagbesteding. Een uniek project waar we graag met Spil in de Wijk te gast zijn!

Reserveer jouw plek!

Om de inhoud van de netwerk conferentie goed tot zijn recht te laten komen en om te voorkomen dat de organisatie en workshop houders overvraagt worden, is er voor het eerst een maximum aantal deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

Sinds 2020 werkt Spil in de Wijk samen met Yellenge: een applicatie waarmee je je niet alleen kunt aanmelden voor de netwerk conferentie en voor de verschillende workshops, maar die op de netwerk conferentie ook een belangrijke spil vormt voor interactie tussen workshophouders en deelnemers. Hierover later meer! 

Benieuwd wie zich al hebben aangemeld voor de netwerk conferentie?