OVER SPIL IN DE WIJK

 

Wat is SIDW?

Spil in de wijk is een project van initiatiefnemers en mogelijkmakers uit verschillende Limburgse organisaties. Bottom up en breed georganiseerd door een -jaarlijks wisselend- kernteam en ondersteunende werkgroepen. Spil in de wijk (SIDW) heeft als doel het vormen van een sterk, actief en open netwerk van Spillen binnen Limburg. Een netwerk waarbinnen we kennis, ervaring en inspiratie delen, tussen mensen die dagelijks volop in de Limburgse wijken en buurten aan de slag zijn.

Meestal zijn zij supertrots en goed zichtbaar in 'hun' wijk, want daar komt hun energie en creativiteit goed terecht. Maar... om de dingen echt voor elkaar te krijgen, zijn deze spillen tegelijkertijd ook goed verbonden aan professionele organisaties. Organisaties die werken aan goed samen wonen, zorgen, leren, aan veiligheid en gezond leven in de wijken. Een professionele spil kan niets zonder de kracht uit de wijk of steun vanuit de organisaties. Vrijwillige spillen in de wijk zijn de buddy's van onze spillen.
Ook hen nodigen we uit om kennis op te doen, ervaringen te delen en het netwerk te versterken.

 

Lees -als je meer wil weten- de tekst hieronder: de oproep die we deden bij de start van SIDW.


DE START IN 2017...

Wie is uw spil in de wijk?

Beste inwoners van Limburg,                                            februari 2017

 

We hebben een vraag aan u allen. Kunt u ons helpen?

 

Dagelijks zijn vele Limburgse professionals aan de slag in uw wijk of dorp om iedereen te helpen. Bijvoorbeeld rond school, voor onze gezondheid of bij het schoon en veilig houden van onze omgeving. Veel van hen leveren goed werk. En daar zitten vaak bijzondere mensen bij, mensen die de echte sleutelfiguren zijn in onze wijken en dorpen. Want...

  • zij staan midden in de wijk.
  • zij weten wat er speelt, voelen zich in de volle breedte verantwoordelijk voor het wel en wee van de mensen.
  • zij leggen contacten in de wijk en binnen de professionele organisaties om verschillende mensen bij elkaar te brengen en met hun ideeën op weg te helpen.
  • zij benoemen problemen en zij spreken mensen rechtstreeks aan om in actie te komen.
  • zij ondersteunen uw wijk of dorp met ervaring en kennis.
  • zij maken het verschil!  

Kent u zulke mensen? Naar deze Limburgse professionals zijn wij op zoek want... ze zijn uw professionele ‘spil in de wijk’.

 

Deze mensen willen wij in het zonnetje zetten. Wij willen deze toppers bij elkaar brengen in ontmoetingen en hen inspireren om een nog betere spil in de wijk te worden. We denken dat zij samen de beste en meest haalbare praktijken op tafel kunnen leggen, dat zij activiteiten kunnen begeleiden waar wij allemaal profijt van hebben. Voorstellen zullen doen die topprioriteit verdienen bij beleidsmakers en bestuurders. De beste voorstellen krijgen brede steun en dat kan anderen weer inspireren om ook tot een professionele ‘spil in de wijk’ door te groeien.

 

Wij zijn er van overtuigd dat de meeste kennis te halen valt vanuit de praktijk, dicht bij alle mensen die samenwerking zoeken. Bij de mensen die de èchte positieve doeners zijn. Er zijn meer dan genoeg van die toppers in Limburg. Stel dat die elkaar eens wat beter zouden kennen... Dan stroomt de energie volop en komen er de komende jaren nog veel meer mooie dingen van de grond! 

 

Namens het brede organisatieteam van Spil in de Wijk:

 

Doenja Urlings (Jadoen)

ondersteunend

inspirerend

actief

verbindend

betrokken

positief

doener

samenwerker

verantwoordelijk

volhouder

verschil makend

professional

midden in wijk

duwer

trekker

schakel naar velen