Spil harrie in het zonnetje

Harrie van der Pennen, BOSSwachter van het BOSSpark in Sittard

 

De twinkel in zijn ogen laat zien hoe trots Harrie is. Trots op 'zijn' BOSSpark dat sinds 2012 op de oude voetbalvelden groeit. Terwijl de koeien graasden ontstond er een buurtinitiatief om de velden te adopteren. Iedereen deed mee. Harrie: 'ik was met vervroegd pensioen en had vier kleinkinderen hier wonen. Ik vroeg me af waar kunnen die nu eigenlijk nog lekker spelen? Ik besloot me er voor in te zetten.' Zo kwam het er: BOSSPark.

 

BOSS staat voor bewegen & ontmoeten & sport & spel, dat is precies wat hier nu volop gebeurt. Het hesje met 'BOSSwachter' is van Harrie. Iedereen kent hem hier. Vanochtend op boomplantdag hadden we kids, ambtenaren en wethouders. 'We kregen 24 schaduwbomen cadeau! Het wordt hier nog fijner in de zomer!' zegt Harrie.

 

Zijn dromen zijn klein èn groot. Hij plant in april een walnotenboom met een bordje waarop zijn naam en die van de kleinkinderen staat.

Nuchter: 'Ach, dan laat ik wat na'.

Grote dromen heeft Harrie ook: het veld met heuveltjes wordt een prachtige buiten-beweeg-plek voor senioren. Samen met partners bedenkt Harrie hoe het gaat worden. 'Ook dit gaat zeker lukken', zegt hij.

 

Aangezien we ons ons heen al zoveel zien: BOSShuis, Speelcourt, Jeu de Boulesbaan,  Calisthenis-park, Speeltuintje, Cruyffcourt, Basketveld (ijsbaan in winter), MarkLammersPlaza, 400 m-ronde, springstokken en diverse beweegtoestellen.... twijfelen we daar niet aan!

 

Op donderdag 21 juni is Harrie zeker weer bij SIDW18. 'Vorig jaar was het genieten van de workshops en sfeer!' Afgelopen de zomer kreeg hij spillen uit diverse steden op bezoek, dat werden echt leuke ontmoetingen.

 

Harrie verheugt zich volop op 21 juni, en niet alleen op de werkconferentie... maar ook op iets anders. Want: hij is die dag jarig. Net als vorig jaar ervaart hij de netwerkconferentie echt als een verjaardagscadeau! 


Tot slot een tip? Stuur iedereen naar BOSSpark, dan proef je de sfeer van samen spelen en bewegen en dat steekt aan. Of kom lekker picknicken in de zomer. Nou, als Harrie geen ambassadeur is...


Spil ciska in het zonnetje

 

Als iemand een SPIL IN DE WIJK is, dan is het Cisca van der Meijs wel!

 

Wij zijn op haar brede inzet zowel professioneel (bij RIBW / Levanto) als privé (in eigen woonwijk) getipt. Eenmaal op de lijst werd Cisca maar liefst twee keer genomineerd door de organisatie (Bianca en Doenja). En... ze stuurde zelf ook nog een uitgebreide mail waarom zij er op 21 juni 2017 echt bij wil zijn.

 

In haar werk is zij professioneel betrokken bij bijzondere, kwetsbare doelgroepen in de stad. Dat is mooi!  

Maar... wat doet Cisca verder nog allemaal als bewoner in haar wijk, Wyckerpoort.

Teveel om op te noemen: buurtlunches, paasactiviteit, sociaal café, pizza bakken, ballonnenclown, proef de wijk, verbindingslunch, burendag en lekker stappen met 'same oet'. 

 

Kortom Cisca is een echte omdenker-omdoener, vol energie en verbindingskracht. Welkom op de netwerkconferentie van 21 juni. We zijn trots op Limburgse spillen zoals Cisca!"

 

Wil je haar aan het werk zien? Download het door L1 TV en 'wij zijn limburg' gemaakte filmpje!


Download
1914935408556670.html
HTML-document 234.9 KB

SPIL SAMI in het zonnetje

In de Donderberg, de meest multiculturele wijk van Roermond, heeft Sami als Spil heel veel goed werk verricht. Najaar 2018 start hij een nieuwe baan in Best. Limburg verliest een kei van een Spil!

Wil je zien hoe Sami zijn werk doet? Download het door L1 TV en 'wij zijn limburg' gemaakte filmpje!

Download
1947954745254736.html
HTML-document 234.3 KB